Mazars ponownie wśród czołowych firm doradztwa transakcyjnego w zakresie fuzji i przejęć w regionie CEE (2019 League Table)

Z przyjemnością informujemy, że zaufanie naszych klientów pozwoliło Mazars po raz kolejny uplasować się wysoko w rankingu "Mergermarket CEE Accountants League Table 2019" dla Europy Środkowo-Wschodniej.
  • nr 2 w regionie CEE pod względem wartości transakcji M&A
  • nr 5 w regionie CEE pod względem liczby udanych transakcji M&A
Mazars ranking Mergermarket 2019.png

Odzwierciedla to bardzo korzystną sytuację w 2019 r. w obszarze fuzji i przejęć, a także ciężką pracę i zaangażowanie naszych zespołów doradztwa transakcyjnego działających w regionie.

"Mazars potwierdza swoją silną pozycję jednego z czołowych graczy w Europie Środkowo-Wschodniej świadczących usługi doradcze w zakresie transakcji finansowych i podatkowych, o łącznej ujawnionej wartości w wysokości 1,4 mld euro.” – powiedział Michel Kiviatkowski, Lider Usług Doradztwa Finansowego CEE i Partner Zarządzający Mazars w Polsce. "Mazars jako międzynarodowa firma jest jednym z nielicznych podmiotów na rynku będącym w stanie przeprowadzić zarówno duże międzynarodowe korporacje, MŚP, jak i fundusze Private Equity przez transakcje fuzji i przejęć w całym regionie. Nasz zasięg geograficzny w połączeniu z międzynarodową współpracą operacyjną Grupy umożliwia skuteczne wsparcie Klientów pochodzących między innymi z Europy Zachodniej (Wielkiej Brytanii, Niemiec, Francji, Holandii, Hiszpanii, Włoch, Skandynawii), USA, Azji (Chin, Japonii, Indii, Singapuru) czy RPA. Nasze doświadczenie branżowe w połączeniu z podejściem dostosowanym do potrzeb konkretnego projektu są również kluczowymi elementami składającymi się na nasz sukces.” – dodał.

Zatrudniając łącznie 40 4000 specjalistów w 91 krajach na całym świecie i osiągając przychody w wysokości 1,8 miliarda euro, Mazars jest dziś globalną firmą łączącą Europę Środkowo-Wschodnią z resztą świata. Od finansowego i podatkowego badania due dilligence, usług doradztwa w zakresie wycen i finansów przedsiębiorstw po restrukturyzację nierentownych firm, zespoły doradcze Mazars oferują sprzedawcom, kupującym i finansistom niezbędną wiedzą i umiejętności do obsługi każdego aspektu transakcji w Europie Środkowo-Wschodniej. Nasz międzynarodowy, zintegrowany zespół specjalistów przeprowadzi klientów nie tylko przez sam cykl transakcyjny, ale również przez fazę, w której aktualnie się znajdują, a nawet przez całą transakcję w celu analizy firmy i jej potrzeb biznesowych oraz sektorowych.