Kultywując odpowiedzialność w działaniu: Raport Roczny Mazars 2006-2007

Mazars dąży do stałego poszerzania polityki przejrzystości.
Już trzeci rok z rzędu przedstawiamy na naszej stronie internetowej Raport Roczny, który dostępny jest również w wersji papierowej. Raport ten zawiera nasze skonsolidowane i zbadane sprawozdania finansowe sporządzone zgodnie ze standardami MSSF. Zapraszamy do lektury tej publikacji online lub do zamówienia wersji drukowanej.
Annual report cover - big

Mając za sobą wędrówkę poza utartymi szlakami w 2006 roku, w tym roku pilnie przyglądaliśmy się nowym terytoriom: tym wyjątkowym połaciom ziemi z całą ich różnorodnością, które zwane są po prostu ogrodami. Odzwierciedlają one jedną z największych pasji człowieka i sztukę, która jest uprawiana i ceniona na całym świecie. Chociaż ogrody mają ograniczoną przestrzeń, są źródłem nieskończonej inspiracji. Sztuka urządzania ogrodów polega na współpracy z naturą, a nie na działaniu wbrew niej. Wymaga zarówno odważnej wizji całości, jak i umiejętności zwracania uwagi na szczegóły. Jest to sztuka, która ma znaczenie dla wszystkich, którzy czują się odpowiedzialni za swoje otoczenie, niezależnie od tego czy jest to środowisko gospodarcze, społeczne czy naturalne.

Na poziomie międzynarodowym takie podejście nabiera bardziej politycznego charakteru. Zamiast narzucać płaskie widzenie zgodne z dominującą koncepcją skuteczności, sztuka polega na kultywowaniu różnorodności i wykorzystywaniu różnic kulturowych, aby lepiej służyć wspólnemu dobru.

Edycja naszego Raportu Rocznego 2006-2007 ma odzwierciedlać tę wizję i ilustrować nasze zaangażowanie w rozwijanie na pięciu kontynentach odpowiedniego, inspirującego i stymulującego środowiska dla naszych pracowników, klientów, społeczeństw i światowych gospodarek.