Mazars w Polsce wspierał Spire Capital Partners przy transakcji nabycia udziałów w spółce Thulium

Zespół Mazars w Polsce świadczył usługi due dilligence finansowego dla Spire Capital Partners Sp. z o.o. w związku z planowanym nabyciem Thulium Sp. z o.o. - krajowego lidera w segmencie CCaaS (Contact Center as a Service) dla średnich przedsiębiorstw. Transakcja została zrealizowana za nieujawnioną kwotę.

10.06.2022

Spire Capital Partners to firma inwestycyjna Private Equity założona w 2021 roku.  SCP jest inwestorem finansowym w regionie Europy Środkowo-Wschodniej, specjalizującym się w wykupach pakietów większościowych (lower midcap buy-out) spółek w sektorze software, e-commerce, tech-enabled services, charakteryzujących się pozytywną EBITDA jak i perspektywami dalszego dynamicznego wzrostu organicznego i/lub opartego o akwizycje.

Thulium jest krajowym liderem w dziedzinie CCaaS (Contact Center as a Service). Firma sprzedaje oprogramowanie do obsługi klienta, które umożliwia obsługę wszystkich kanałów kontaktu - telefon, e-mail, helpdesk, chat, messenger.

Realizacją projektu finansowego due dilligence kierował Radosław Szukiewicz, dyrektor, przy wsparciu  Jana Fido, dyrektora działu Due-Diligence oraz pod nadzorem Jacka Byrta, partnera kierującego działem doradztwa finansowego Mazars w Polsce.

„Transakcja ta jest przykładem na to, że pomimo okresu pandemii i zawirowań geopolitycznych, niektóre nowoczesne sektory usług oferują ponadprzeciętne możliwości wzrostu w długiej perspektywie. Serdecznie gratulujemy Spire Capital Partners pomyślnego zakończenia transakcji” – dodał Jacek Byrt.