Mazars wspierał Grupę Synergie w nabyciu InterKadry

Zespół Doradztwa Finansowego Mazars w Polsce z siedzibą w Warszawie świadczył usługi doradztwa dla Synergie w kontekście nabycia 100% udziałów InterKadry za nieujawnioną kwotę.

29 listopada 2022

Synergie z siedzibą we Francji jest międzynarodową grupą świadczącą firmom i instytucjom globalne usługi w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi i rozwoju: rekrutacji, pracy tymczasowej, szkoleń i doradztwa. Zajmująca piąte miejsce w branży w Europie, Synergie liczy ponad 4,600 pracowników we Francji i w 17 innych krajach.

InterKadra założona w 2006 roku jest jednym z liderów sektora zatrudnienia tymczasowego na polskim rynku i posiada sieć 16 oddziałów w najbardziej dynamicznie rozwijajacych się regionach kraju. Spółka świadczy również usługi kadrowe dla dużych klientów w Europie Zachodniej, jak również usługi opieki domowej w Niemczech.

- Synergie SE jest międzynarodową grupą zapewniającą przedsiębiorstwom i kandydatom do pracy globalną ofertę z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi. Synergie nabył InterKadrę, jedną z wiodących polskich agencji zatrudnienia tymczasowego w celu zwiększenia obecności grupy na wszystkich głównych rynkach Europy Wschodniej. Mazars świadczył Synergie usługi due diligence finansowe, jak również doradztwo z zakresu finansowych aspektów tej transakcji. Byliśmy pod wrażeniem ich specjalistycznej wiedzy, która znalazła odzwierciedlenie w pracach due diligence, a także realizacji zlecenia w stosunkowo krótkim terminie i reaktywności zespołu – powiedział Jean-Baptiste Mailley, Dyrektor ds. Fuzji i Przejęć w Grupie Synergie.

Cieszymy się, że mogliśmy doradzać Grupie Synergie przy tej transakcji przejęcia, wspierać Spółkę w osiąganiu jej celów ekspansji w Europie Środkowo-Wschodniej i wzmacnianiu jej pozycji na rynku. Życzymy Grupie Synergie i jej zespołowi zarządzającemu dalszych sukcesów w rozwijaniu firmy!

Jan Fido Dyrektor, Szef Działu Usług Transakcyjnych w Mazars w Polsce.

Chcesz wiedzieć więcej?