Mazars w czołówce największych firm audytorskich w Polsce

Miło nam poinformować, że w najnowszym Rankingu firm audytorskich opublikowanym przez dzienniki "Rzeczpospolita" oraz Gazetę Giełdy i Inwestorów „Parkiet” Mazars zajął 7. miejsce.

W opublikowanym w dniu 25 kwietnia 2022 roku rankingu Mazars zajął również 7. pozycję w kategorii przychodów z audytu.

W plebiscycie audytorów badających spółki notowane na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie Mazars uplasował się na 8. miejscu.

Według tegorocznego rankingu Mazars jest także:

• 5. firmą audytorską w Polsce pod względem aktywów badanych spółek giełdowych
  • 6. firmą pod względem wartości księgowej spółek notowanych

Miniony rok był dla naszej firmy, jak i dla całej grupy, wyjątkowy pod wieloma względami. Był to pierwszy rok działalności pod nową marką, która bardzo szybko została zauważona przez rynek. Globalny rebranding był bardzo ważną częścią naszych wysiłków w zakresie rozwoju biznesu i potwierdził, że Mazars jest jedną, międzynarodową, zintegrowaną firmą, która oferuje unikalny sposób współpracy z klientami. Cieszymy się, że te zmiany zostały przez nich dostrzeżone i docenione. W audycie liczy się jego wartość i jakość. Chciałbym bardzo serdecznie podziękować naszym klientom za zaufanie jakim nas obdarzyli wybierając Mazars na swojego audytora. Dziękuję również wszystkim pracownikom Działu Audytu za ich zaangażowanie i pracę we wciąż trudnych, pandemicznych warunkach.

Michel Kiviatkowski Partner Zarządzający, Mazars w Polsce

Więcej informacji o rankingu znajduje się na stronie www.rp.pl oraz www.parkiet.com.